Jaera (Jaera) albifrons Leach, 1814

AphiaID: 264171

Isópode

Animalia (Reino) > Arthropoda (Filo) > Crustacea (Subfilo) > Multicrustacea (Superclasse) > Malacostraca (Classe) > Eumalacostraca (Subclasse) > Peracarida (Superordem) > Isopoda (Ordem) > Asellota (Subordem) > Janiroidea (Superfamilia) > Janiridae (Familia)

A carregar dados...

Sinónimos

Jaera albifrons Leach, 1814
Jaera marina (Fabricius, 1780)

Referências Internacionais

basis of record Schotte, M., B. F. Kensley, and S. Shilling. (1995-2017). World list of Marine, Freshwater and Terrestrial Crustacea Isopoda. National Museum of Natural History Smithsonian Institution: Washington D.C., USA [website archived on 2018-01-25]. [details]

original description Leach, W. E. (1813, 1814). Crustaceology. Brewster’s Edinburgh Encyclopedia, E. Routledge, London. 7:383-384 (1813); 385-437, pl. 14 (1814). [details]

additional source Dyntaxa. (2013). Swedish Taxonomic Database. Accessed at www.dyntaxa.se [15-01-2013]., available online at http://www.dyntaxa.se [details]

context source (Schelde) Maris, T.; Beauchard, O.; Van Damme, S.; Van den Bergh, E.; Wijnhoven, S.; Meire, P. (2013). Referentiematrices en Ecotoopoppervlaktes Annex bij de Evaluatiemethodiek Schelde-estuarium Studie naar “Ecotoopoppervlaktes en intactness index”. Monitor Taskforce Publication Series, 2013-01. NIOZ: Yerseke. 35 pp. [details]

original description Leach, W.E. (1814). Crustaceology. In: Brewster’s Edinburgh Encyclopaedia. 7: 383-437., available online at https://www.biodiversitylibrary.org/item/114403#page/431/mode/1up [details]

basis of record Schotte, M.; Kensley, B. F.; Shilling, S. (1995 onwards). World list of Marine, Freshwater and Terrestrial Crustacea Isopoda. National Museum of Natural History Smithsonian Institution: Washington D.C., USA – no longer online. [website archived on 2018-01-25]. [details]

Última atualização: 16 Jul. 2018
Gerar PDF

O texto desta página é disponibilizado nos termos da licença Creative Commons - Atribuição 4.0 Internacional (CC BY 4.0); pode estar sujeito a condições adicionais, para mais detalhes consulte os Termos e Condições.